Gîtes Flora Dordogne Frankrijk, 4 sfeervolle appartementen
/

4 tot 5 personen

 

Ongeveer 700.000 jaar geleden vestigde de oermens zich al in de hedendaagse Dordogne, zij vonden het zeer goed toeven in deze omgeving.........

Waarom de Dordogne?
Wellicht is dat beter te begrijpen na een ontspannen en leuke vakantie in het gebied?!
Het heerlijke klimaat, de ruimte, rust en de ongerepte natuur heersen daar nog steeds!
Wij nodigen u graag uit voor een onvergetelijke ervaring in dit geweldig stukje Frankrijk. 

Gîtes Flora

De appartementen ( Retro, Rustique, Residence en Royal ) maken deel uit van een bebouwing dat vroeger een geheel vormde met een boerderijencomplex.
De vroegste bebouwing van Gîtes Flora dateert uit de dertiende eeuw ( een kleine ruïne ) en het overige deel van de bebouwing dateert uit de zeventiende eeuw. Het geheel is opgetrokken uit natuursteen. De 1 meter dikke muren en de eikenhouten balken bepalen de sfeer.

Gîtes Flora is een voormalig rentmeestershuis behorende tot het ernaast gelegen “Kasteel de la Falessie”.

In de grote parkachtige tuin is het heerlijk vertoeven tussen de vele soorten bomen en struiken. Zonnige en schaduwrijke plekken wisselen elkaar af. Ook bevinden zich hier twee, in elkaar overlopende vijvers. Deze vijvers worden gevoed door een natuurlijke bron. Het zwembad biedt u een panoramisch uitzicht over het heuvelachtige landschap.


Het authentieke Franse dorp Génis is gelegen “in het hart” van de samenstroom van twee rivieren, de Auvézère en de Dalon. Auto's en lantaarnpalen wegdenkend, waant u zich in de 17e eeuw.
Het dorp heeft ongeveer 500 inwoners, maar beschikt over alle noodzakelijke voorzieningen. Zo is er een slager, een bakker, een apotheek, een dokter, een café en een restaurant. Deze voorzieningen zijn op loopafstand van de appartementen.

De omgeving van Génis is een lappendeken van bossen, heuveltoppen, rivierdalen, rotsformaties en weilanden, waarop voornamelijk de bruine Limousinkoeien met hun kalfjes grazen. U wordt steeds weer verrast door de prachtige vergezichten. 

De omgeving leent zich uitstekend voor diverse activiteiten voor jong en oud. Hierbij kunt u o.a. denken aan paardrijden, mountainbiken, kajakken, vissen, het bezoeken van een grot en het maken van wandelingen.
Al deze activiteiten bevinden zich binnen een straal van 15 km. ( zie meer informatie bij activiteiten omgeving )


Op het landgoed Gîtes Flora bevindt zich een gezamenlijk zwembad waar heerlijke ligstoelen staan en u kunt genieten van een frisse duik!


Locatie Gîtes Flora in Frankrijk, Genis 24160, 950 km vanaf Utrecht, ruim in één dag te bereiken.